Vauvahieronta

Yksilöhieronnat & vauvakurssit vanhemmille

Vauvahieronnan yksilöohjaukset


Vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja kuten lihasjumeja, jotka aiheuttavat itkuisuutta ja muita vaivoja vauvalle. Lisäksi vyöhyketerapialla ja akupainannalla tuetaan elinjärjestelmiä. Koko kehon hieronta sisältää myös ruoansulatusjärjestelmän, pallean, selän, niskan ja pään heijasteiden vyöhyketerapeuttisen käsittelyn mm. jalkapohjista.

Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä äidille tehdään haastattelu raskaudesta, synnytyksestä, vauvan ja äidin hyvinvoinnista sekä perheen nykytilanteesta, jotta vauvan vaivojen mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva.

Hoito tuo suuren avun usein jo 1-3 hoitokerralla. Hieronnalla hoidetut vauvat ovat saaneet apua mm. vatsavaivoihin, koliikkiin, refluksiin, yli- ja alijäntevyyteen, itkuisuuteen, rintaraivareihin, epäsymmetriseen liikkumiseen ja motorisen kehityksen viivästymiin. Myös tyytymättömyyteen ja kitinään, huonoon unirytmiin sekä hengityksen häiriöihin on tullut suurta helpotusta.


Jos vauvallasi on seuraavia oireita, voisi hän hyötyä vauvahieronnasta

• Itkuisuutta, kipuitkua

• Ruoansulatusongelmia, ummetusta, koliikkia

• Refluksia, suuria pulautuksia

• Unionglemia, 3-4 kk hulinat

• Jäykkyyttä, toispuoleisuutta kehossa

• Imetyshaasteet, imuote, rintaraivarit

• Tyytymättömyttä

• Hieronta tuntuu vauvasta myös ihan vain ihanalta, joten ei tarvitse edes olla mitään vaivoja.


Hieronnan kesto

Vauvahierontaa toteutetaan aina vauvan ehdon mukaisesti. Eli voit syöttää ja vaihtaa vauvalle vaippaa kun tuntuu siltä. Ensikäynti 75-90 min. Tästä ajasta n. 30 minuuttia on vauvan hierontaa ja muu aika ohjeistusta ja keskustelua. Muistathan varata riittävästi aikaa käynnille. Toivottavaa olisi saapua n. 10 min ennen hoidon alkua.

Seuraavat hoitokerrat ovat n. 45-60 min. 

Paikka

Teen vauvahierontaa toiveidesi mukaan joko kotikäyntinä tai sitten kotivastaanotollani Veikkolassa. Kotikäynteihin lisätään matkakulut ( 0,22 snt/km).

Vanhempi- Vauvahieronta kurssi pienryhmässä

Kurssi siirretty kokoontumisrajoitusten vuoksi. Uusi aika tulossa myöhemmin talvella/keväällä.


Vastasyntyneen hieronnassa keskitymme pienen vauvan hieronnan ja kosketuksen erityispiirteisiin. Käymme kahden kurssikerran aikana läpi koko vauvan hieronnan. Lisäksi saat neuvoa kantoliinan käytössä, vauvan kapalointiin, mahdollisten vatsaongelmien hoidosta sekä kosketuksen ja hieronnan positiivisista vaikutuksista vauvaan. Keskustelemme myös ruokavalion merkityksestä imetyksen aikana.

Vauvat mukaan kurssille!

Kurssiaikataulu

Ensimmäinen tapaaminen 

 • Vauvahieronnan vaikutukset: verenkiertoon, hengitykseen ja ruoansulatuksen vahvistamiseen, oksitosiinin lisääntymiseen jne. Hierontaöljyt, hieronta- alaraajat, vatsa, selkä, korva, pää. Kapalointi.
 • Varaathan hyvin aikaa tapaamiseen, sillä hieronnassa edetään vauvantahtisesti ja mahdolliset syötöt välissä. ☺️

Toinen tapaaminen 

 • Kantaminen, pystyasento, opetellaan käytännössä kantoliinan käyttö, Happy babies menetelmä vauvan rauhoittumiseen, hieronta- vatsa, rinta, yläraajat, kasvot, jumppa.

Lisätietoa ryhmästä

Ryhmä kokoontuu kahdella kerralla, 2 x 90 min.  Ryhmässä vanhempi hieroo vauvaansa ohjaajan ohjaamana. Vauvalle kannattaa laittaa helposti puettavaa vaatetta päälle. Aikuisilla suositellaan maskin pitämistä ryhmätapaamisissa ja huolehditaan käsihygieniasta. Saavuthan paikalle vain ja täysin terveenä. Tervetuloa!

KURSSIN SISÄLTÖ

 • Vauvahieronnan vaikutuksia: hengityksen syveneminen, ruuansulatuksen paraneminen, verenkierron vilkastuminen, vaikutus hormoneihin ja hermoston toimintaan.
 • Kosketuksen merkitys vauvan kehitykselle.
 • Happiest Baby-rauhoittamismenetelmän opettelu
 • Äidin ja vauvan varhaisvaiheen vuorovaikutuksen tukeminen ja merkitys vauvan kehitykselle.
 • Kantamisen edut ja kantoliinan käytännön harjoittelua.
 • Vauvan kantoasentojen harjoittelua ja vauvan motoristen taitojen kehittymisen tukeminen esim. oikeaoppisen kääntymisen harjoittelun avulla.
 • Vauvajumppa- vauvan motoriikan ja resiprokaalisuuden (vuorotahtisuuden) tukeminen erityisen vauvajumpan avulla. Tämä liikesarja on myös ihana opettaa kotona vauvan isälle! Vauvat nauttivat liikkeestä!
 • Vauvan vatsakivut, ilmavaivat ja refluksioireet sekä niiden hoito hieronnalla ja ruokavaliolla. Jos vauvallasi on runsaasti vatsaoireita, suosittelen tuomaan hänet yksilöhoitoon, jossa saat myös yksilölliset hoito- ja hierontaohjeet kotiin.
 • Hieronnassa käytettävät luomuöljyt sekä turvalliset eteeriset öljyt vatsakipujen, unettomuuden ja levottomuuden apuna. Kurssilla on myös myytävänä öljyjä.
 • Käytännössä harjoittelemme koko vauvan hieronnan intialaisen vauvahieronnan metodein ja opettelemme muutamia hyödyllisiä akupainantapisteitä (esim. rauhoittaminen, nukuttaminen, vatsan toimintapisteet, ym.) sekä vyöhyketerapiaa (esim. suolisto, rentoutus, rauhoittaminen)
 • Opettelemme kurssilla kantoliinan sidonnan käytännössä toisella tapaamiskerralla.

Paikka

Ryhmä järjestetään kotivastaanotolla Veikkolassa. 

Kaskimäentie 1, 02880 Veikkola, Kirkkonummi. puh. 0458048373. 

Hinta 

Kurssin hinta yht. 90€

sisältäen kattavan kurssimateriaalin, piirrokset sekä kurssilla käytettävät hierontaöljyt. 

Tarjolla kahvia ja teetä.

Maksu

Hieronta maksetaan ensimmäisellä kerralla korttimaksulla tai sovitusti tilisiirrolla, laskulla. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on sitova. Kurssin voi peruttaa sairaustapauksessa. Ilmoitus mahdollisimman pian kurssin järjestäjälle puhelimitse viestillä tai sähköpostilla. Tällöin kurssimaksu palautetaan. Muuten ei palautusta hyvitetä. Vauvahieronnan kurssi terveydenhoitoalalla työskenteleville- Tulossa keväällä 2022!

Hei, perheiden & vauvojen kanssa työskentelevät! 


Neuvola, perhekeskus, tyhy- päivän järjestäjät, muut vauvojen kanssa työskentelevät tahot- nyt olisi hyvä mahdollisuus syventää omaa osaamistaan vauvahieronnan kurssilla. Kurssille suositellaan osallistumaan vain jos työskentelet perheiden ja vauvojen kanssa. 

Kurssilla saat eväitä ohjata perheitä itkuisen vauvan hoidossa. Vauvalla voi olla ensimmäisten kuukausien aikana vatsavaivoja, koliikki- kipu oireilua, refluksia, ummetusta, päänsärkyä, lihasjännityksiä ( toispuoleisuutta kehossa) jne. Vauvahieronnalla näitä oireita saadaan hieromalla usein helpotettua. 

Vauvahieronnassa käytetään Intialaisia ja vyöhyketerapeuttisia hieronta otteita. Vastasyntyneen hieronnan harjoittelussa keskitymme pienen vauvan hieronnan ja kosketuksen erityispiirteisiin. Käymme kurssilla läpi miksi hieronta on tärkeää, mihin vaivoihin siitä voi olla apuja, kosketuksen ja hieronnan positiivisista vaikutuksista vauvaan. Keskustelemme myös äidin ruokavalion merkityksestä imetyksen aikana. Opetan myös The happiest baby menetelmää vauvan rauhoittamiseen kapaloinnin avulla. 

Tältä kurssilta saat vinkkejä omaan työhösi sekä perheiden ohjaamiseen, tukemiseen, jossa vauvalla on mm. vatsavaivaa, levottomuutta ja itkuisuutta. Älä jää puremaan hammasta yhteen, vaan ole yhteydessä niin sovitaan yrityksellesi mukava ja antoisa kurssi päivä!

Lisätietoa kurssista tulossa pian! 


Laita viestiä jos kiinnostuit.


Vauvaperheiden palvelut 

Doula Nora