Mikä on Doula?

Mitä Doulan työkuvaan kuulu?

 🤍 Synnytysdoulana toimin odottajan sekä mahdollisen kumppanin tukinhenikilönä odotusaikana, synnytyksessä sekä lapsivuodeaikana. Autan löytämään voimavaroja raskauteen, synnytykseen ja vauvaperheen arkeen. Doulana olen sinun tukipuusi, olen läsnä ja saatavilla kun tarvitset tukeni. Valmistaudutaan yhdessä sinun ainutlaatuiseen hetkeen eli lapsen syntymään. 

🤍Synnytysdoulan lisäksi olen surudoulana tukemasssa elämän odottamattomissa tilanteissa, kuten sairastelun ja surun keskellä. Olen tukenasi näissä hetkissä kun tarvitset. 

🤍Postpartum doulana olen tukenasi vauva-arjen alkutaipaleella. Imetys, kotiapu, vertaistuki. 

Mikä on synnytysdoula?

 • Doula on synnytyksen tukihenkilö, joka tarjoaa henkistä, fyysistä ja tiedollista tukea synnyttäjälle sekä hänen tukihenkilölle odotusaikana, synnytyksessä sekä synnytyksen jälkeen.
 • Doulanasi toimin aina asiakaslähtöisesti ja lähdetään rakentamaan yhteistä polkua teidän toiveiden mukaan. 
 • Doulan tehtävänä on lisätä odottavalle ja tukihenkilölle turvallisuuden tunnetta ja luottamusta tulevaa synnytystä varten. 
 • Doulasi voi tavata tulevat vanhemmat jo odotusaikana tai synnytyksessä tai vain synnytyksen jälkeen. Kaikki on mahdollista. 
 • Olen läsnä synnytyksessä
 • Doula voimaannuttaa synnyttäjää tekemään päätöksiä omasta hoidostaan. Kun sinä olet synnytysrauhassa, minä olen sinun äänesi.
 • Voin olla myös jatkuvana tukena synnytyksessä eli valvon kanssasi ja puoliso saa tarvittaessa levätä hetken ennen vauvan syntymää.
 • Tarjoan erilaisia lääkkeettömiä kivunlievitysmenetelmiä johon olemme voineet jo yhdessä tutustua odotusaikanasi. ( Guasha, Reboza-liina, Tens-laite, hieronta, liikkuminen & asennot, hengittely & rentoutuminen, synnytysrauhan löytäminen)
 • Autan synnyttäjää luottamaan kehoonsa ja luomaan synnytysrauhan. 
 • Doulanasi autan sinua synnytyksessä toiveiden mukaan: tuon sinulle juotavaa, lisään ammeeseen lämmintä vettä, hieron, autan sinua löytämään sopivia asentoja, kaulassani voi roikkua, kannustan, tsemppaan, olen läsnä kun minua tarvitset.
 • Kannustan & ohjaan myös tukihenkilöä tukemaan odottajaa synnytyksessä
 • Autan synnyttäjää toteuttamaan synnytystoivelistaa mahdollisuuksien ja toiveiden mukaan. 
 • Tuen sinua muuttuvissa tilanteissa ja pidän puoliasi.
 • Teemme hoitohenkilökunnan kanssa yhteistyötä parhaimman synnytyskokemuksen eteen.

Video pätkä Doulan työstä Danielle Brooksin matkassa

Suomen doulat ry Doulan toimenkuva esite alla olevassa tiedostossa.

Sopisiko minulle doula?

Oletko ajatellut synnyttää sairaalassa tai kenties kotona? Molemmat vaihtoehdot kuulostavat hyvältä.

Synnytystä ei voi suunnitella tai käsikirjoittaa, mutta siihen voi & lämpimästi suosittelen valmistautumaan. On tutkittu, että synnytykseen valmistautuminen voi lyhentää synnytyksen kestoa ja vaikuttaa positiivisesti koettuun synnytyskokemukseen.

Synnytysdoulan palvelu on tehty sinulle, joka toivot doulan turvalliseksi tueksesi odotusajalle sekä synnytykseen. Synnytystavalla ei ole väliä, onko se alatiesynnytys, sektio, kotisynnytys vai sairaalasynnytys. Palvelen mielelläni kaikenlaisia perheitä erilaisissa elämäntilanteissa.

Toivoisitko, että synnytyksessä olisi ajasta riippumatta läsnä tuttu ja turvallinen ihminen, joka voi esimerkiksi auttaa sopivan asentojen löytymiseen, tarjota lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja & auttaa kaikessa siinä missä ja milloin eniten tarvitaan? Doulan läsnäololla myös kumppanisi saa hetken levätä ja keskittyä tukemaan odottavaa kumppanina. 
Doulana tarjoan tukea naiselta naiselle, joka uskoo sinuun ja tukee sinua tärkeässä hetkessä, ymmärrylsellä. Kannattelen sinua kun epäröit. Muistutan sinua oikeuksistasi synnyttäjänä, huolehdin sinusta ja olen aina vain sinua varten. Doulananne toimin aina toiveidenne mukaan ja teen kaikkeni, jotta teidän synnytyskokemus olisi mahdollisimman positiivinen. 

Jokainen synnytysmatka on erilainen ja ainutlaatuinen. Palvelupaketeillani saatte yksilöllistä palvelua ja muokataan juuri teille sopivaksi.

Näin yhteinen polkumme voi alkaa

 • Sovitaan ensimmäinen maksuton tapaaminen, kotta voimme tutustua toisiimme. Voimme tavata vaikka kahvikupin äärellä tai lounaan merkeissä. Tapaamisemme jälkeen saat pohtia rauhassa olisinko oikea doula juuri sinulle synnyttäjänä tai teille perheenä. 
 • Jos tulemme siihen päätökseen, että olen valitsemanne Doula, olethan yhteydessä niin voimme alkaa miettiä teille sopivaa palvelukokonaisuutta. Allekirjoitetaan sopimus doulapalvelusta. 
 • Sovitaan maksujärjestelyistä. Doulapalvelun voi maksaa yhdessä tai kahdessa erässä. Voimme kuitenkin joustavasti sopia maksujärjestelyistä jokaisen elämäntilanteeseen sopivalla tavalla.
 • Heti Doulaus ja muut lisäpalvelut voi maksaa tilisiirrolla suoraan sopimuksen tehtyämme
 • Odotusaikana olen käytettävissä tukenasi koko asiakassuhteemme ajan. Voit laittaa minulle viestiä tai soittaa mieltä askarruttavissa asioissa. 
 • Synnytys: Jos olet synnyttämässä alateitse, päivystän syynnytystäsi 24/7 eli olen tavoitettavissasi synnytyksen alettua jokaisena vuorokauden hetkenä lasketun ajan lähistölläsi (rv 38+0 tai muusta sovitusta raskausviikosta alkaen)

Perheiden palvelut 

Doula Nora