Doula Nora

Tervetuloa tutustumaan minuun paremmin

Olen Nora 32-vuotias ihanan kahden pienen tytön äiti ja rakkaan aviomiehen vaimo Veikkolasta. Ammatiltani olen terveydenhoitaja, doula, bloggaaja sekä bussiness woman. Nykyisin työskentelen päivätöissä Pikkujätillä Tapiolassa, jossa sijaitsee myös oman yritykseni vastaanotto. 

Miten päädyin Doulaksi? 

Rakkauteni hoitoalalla työskentelyyn alkoi jo yli 15-vuotta sitten työskennellessäni iäkkäiden kanssa. Urapolkuni on kuitenkin vuosien aikana muuttunut, syventynyt ja olen etsinyt itselleni sitä oikeaa polkua, jota pitkin kulkea. 

Seitsemän vuotta sitten itselleni mielekkään työn äitiys- ja lastenneuvolassa. Tähän työhön ihastuin kovasti. Perheiden kansa työskentely tuntui todella luontevalta ja on aina ollut lähellä sydäntä.

Toisen lapsen synnyttyä aloin pohtimaan myös mihin suuntaan haluaisin edetä urallani.  Pohdittuani ymmärsin, että haluan syventää osaamistani odottavien perheiden, synnyttävien sekä vauvojen kanssa työskentelyssä. Imetysohjaus ja sen kehittäminen on myös lähellä sydäntäni. Joten päätin opiskella Doulaksi ja perustin oman yrityksen kun esikoinen oli täyttämässä ensimmäisen ikävuoden.

Doulana työskentely on ollut alusta lähtien monipuolista ja ihanaa. Olen kohdannut aivan ihania erilaisia perheitä, myös eri kulttuureista. Olen selvästi oikealla polulla ja mikä parasta tässä työssä, että kouluttautuminen jatkuu läpi elämän. Kiitos teille kaikille asiakkaille, jotka rohkenitte ottamaan minut mukaan ensimmäisiin synnytykseenne ja toitte minulle varmuutta tähän työhön. Kiitos teille kaikille nykyisille jatulevillekin asiakkaille. 


Minkälainen olen Doulana?


Doulana haluan lempeydellä ja turvallisuudella luoda uuden elämän odottamisesta ja syntymisen hetkestä perheelle mahdollisimman hyvä kokemus. Imetysohjauksella haluan tuoda hyvinvointia ja helpotusta vastasyntyneiden arkeen. Perheiden kanssa työskentely on itselleni suuri voimavara. En voisi kuvitella tekeväni työtä, jossa en pääsisi työskentelemään asiakkaiden kanssa, toteuttamaan itseäni sellaisenaan kuin olen.

Doulana olen lempeä, helposti lähestyttävä, tarkka ja suunnitelmallinen, luotettava, läsnä. Annan sinulle laadukasta, pitkän työhistorian ja omien kokemusteni kautta ohjausta ja tukea- kuljen rinnallasi. 

On ilo saada tehdä tätä työtä rakkaudella ja oman yrityksen parissa. Jatkan kouluttautumista mielelläni ja palveluni ovat kasvamassa yhä monipuolisemmaksi, jotta ne palvelisivat perheitä mahdollisimman hyvin. Intohimoni on lähitulevaisuudessa päästä edistämään ja kehittämään imetysohjausta. Jokainen tuleva vanhempi on oikeutettu riittävään imetysohjaukseen jo odotusaikana. 


- Doula kulkee rinnallasi kohti synnytyksen ihmettä ja on tukenasi vauvavuodeaikana -

Perhe-elämää

Rakastan tavallista perhe elämää, rauhallisuutta, luontoa ja yhdessäoloa lasten ja puolison kanssa. Olen määrätietoinen, intohimoinen, herkkä, lempeä ja liikutun kauniista ja elämän pienistä kuin suuristakin asioista. Rakastan taidetta, kukkia, valokuvaamista, matkustelua, herkullista ruokaa, suklaata hierontaa, tunnelmallisia syysiltoja kynttilän valossa, kauniita kesä aamuja & auringonlaskuja. Taidan olla romantikko.

Terveys ja hyvinvointi on minulle tärkeää. Henkinen jaksaminen pikkulapsi perheen arjessa ja ruuhkavuodet koettelevat monia perheitä. Koronatilanteen vuoksi etätyöt ja arkielämässä tasapainoilu ei ole aina niin helppoa lasten kanssa. Ymmärrän tämän täysin. Kiire painaa kahden työn välissä, pikkulapsiperheessä. On muistettava pitää huoli myös itsestään. Ilman teveyttä ei ole mitään.

Omat raskaudet ja synnytykset ovat olleet kaikki erilaisia, kuten myös imetys. Olen kokenut myös keskenmenoja, joten osaan aidosti ymmärtää sen aiheuttaman surun ja huolen uudessa raskaudessa. Mikään raskaus ja sen kulku eteenpäin ei ole itsestäänselvyys. Olen äärettömän onnellinen, että olen saanut terveet lapset.

Koulutustausta

 • Olen opiskellut terveydenhoitajaksi vuonna 2015. Hoitoalalla olen työskennellyt jo yli 15- vuoden aikana erilaisissa työtehtävissä. Lähin hoitoalalle äitini jalanjälkiä pitkin ikäihmisten kanssa työskennellen. 
 • Kouluttauduin ammattidoulaksi vuonna 2021 yksityisessä Dona, Doules doulakoulutuksessa.  Olen päässyt jo yli kymmeneen synnytykseen mukaan Doulana. Sertifiointikoulutus on jo ihan loppusuoralla. 
 • Olen myös imetysohjaaja (WHO).  Olen saanut myös imetysohjaajana kokemusta äitiys ja lastenneuvolassa työskennellessäni useamman vuoden ajan. 

Teen tätä työtä intohimolla, ammattitaidolla & aidolla sydämellä. Olen työskennellyt lukuisten perheiden parissa. Olen palvellut vanhempia imetyksen suhteen, pitänyt perhevalmennuksia, opastanut vastasyntyneen hoidossa, kulkenut yhteistä matkaa läpi odotuksen, tukenut parisuhdetta ja kannatellut silloin kun sitä eniten tarvitsee. 

Koulutukset

 • Terveydenhoitaja AMK -2015 
 • Doules doulakoulutus suoritettu -syksy 2021 - ammattidoula
 • Koulutettu WHO imetysohjaaja - suoritettu 2015
 • Baby Balance- Imetysohjauksen syventävä koulutus 04/23
 • Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta koulutus - suoritettu syksy -2021 
 • Vauvahieronna ohjaajakoulutus suoritettu 12/2021 
 • Työkokemusta äitiys- ja lastenneuvolassa työskentelystä- 2015-2022 ajalla
 • Aktiivinen synnytys ry kannatusjäsen
 • Suomen Doulat ry jäsen
 • Uudenmaan doulien jäsen ja varadoula

Palvelut Pikkujätissä

Doulan työn lisäksi tarjoan vauvaperheille erilaisia palveluja odotusaikaan, synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan postpartum doulana sekä surudoulana. Toimin Tapiolassa lääkärikeskus Pikkujätissä hyvien palveluiden äärellä. Palveluihin kuuluu Doulan palvelut, vauvahierontaa, imetysohjausta, synnytys ja imetysvalmennuksia. Tulevaisuudessa tarjoan ehkä myös neuvolapalveluja. 

Vauvaperheiden palvelut

Doula Nora