Doula Nora

Tervehdys! 

Olen Nora 33-vuotias kahden pienen lapsen äiti, yrittäjä ja "neuvolantäti", joksi yleensä kutsutaan. 

Pienten Matkassa yritys tarjoaa kokonaisvaltaista hyvinvointia vauvaperheille. 


Ammatiltani Terveydenhoitaja, Doula, synnytysvalmentaja, imetysohjaaja, jolle työ ihmisten hyvinvoinnin parissa on sydämen asia. 

Olen erikoistunut odottavien perheiden, synnyttävien sekä vauvojen kanssa työskentelyyn jo vuosia. Doulana haluan ohjata ja tukea lempeydellä perheitä vastaanottamaan uuden perheenjäsenen elämään. Tavoitteenani on saada perheille syntymisen hetkestä mahdollisimman positiivinen tai korjaava kokemus sekä vähentää synnytyspelkoa jo odotusaikana. 

Koen imetyksen myös tärkeäksi osaksi synnytykseen valmistautumisessa. Tarjoan imetysvalmennusta odottaville sekä käytännönläheistä imetysohjusta vauvan synnyttyä.

Harrastan myös bloggaamista ja yksi suuri intohimon kohde on sisustaminen, stailaus, digitalisaation hyödyntäminen palveluiden tuottamisessa. 

Miten päädyin Doulaksi?  

Rakkauteni hoitoalalla työskentelyyn alkoi jo yli 15-vuotta sitten työskennellessäni iäkkäiden kanssa vuodeosastolla Tammisaaressa. Urapolkuni on kuitenkin vuosien aikana muuttanut muotoaan, hakenut paikkaa ja syventynyt. Olen etsinyt itselleni sitä oikeaa polkua, jota pitkin kulkea. 

Seitsemän vuotta sitten itselleni mielekkään työn äitiys- ja lastenneuvolassa. Tähän työhön ihastuin kovasti. Perheiden kanssa työskentely tuntui todella luontevalta ja on aina ollut lähellä sydäntä.

Toisen lapsen synnyttyä aloin pohtimaan myös mihin suuntaan haluaisin edetä urallani.  Pohdittuani ymmärsin, että haluan syventää osaamistani odottavien perheiden, synnyttävien sekä vauvojen kanssa työskentelyssä. Imetysohjaus ja sen kehittäminen on myös lähellä sydäntäni. Joten päätin opiskella Doulaksi ja perustin oman yrityksen kun esikoinen oli täyttämässä ensimmäisen ikävuoden. Ei se kaikista helpoin ajankohta ollut opiskella pienen vauvan äitinä, ruuhkavuosina. Koskaan ei kuitenkaan taida löytyä sellaista täydellistä ajankohtaa elämässä. Joten päätin rohkeasti tarttua tilaisuuteen. Otin yhteyttä Doules Doula kouluttajaan.

Doulana työskentely on ollut alusta lähtien monipuolista ja ihanaa. Olen kohdannut aivan ihania erilaisia perheitä myös eri kulttuureista. Olen selvästi oikealla polulla ja mikä parasta tässä työssä, että kouluttautuminen jatkuu läpi elämän. Kiitos teille kaikille asiakkaille, jotka rohkenitte ottamaan minut mukaan ensimmäisiin synnytykseenne ja toitte minulle varmuutta tähän työhön. 

Kiitos teille kaikille nykyisille ja tulevillekin asiakkaille! 


Millainen olen Doulana?

Doulana haluan lempeydellä ja turvallisuudella luoda uuden elämän odottamisesta ja syntymisen hetkestä perheelle mahdollisimman hyvän kokemuksen. Imetysohjauksella haluan tuoda hyvinvointia ja helpotusta vastasyntyneiden arkeen. Perheiden kanssa työskentely on itselleni suuri voimavara. 

Doulana olen lempeä, helposti lähestyttävä, tarkka ja suunnitelmallinen, luotettava, napakka, läsnä. Annan  laadukasta, pitkän työhistorian ja omien kokemusteni kautta ohjausta ja tukea- kuljen rinnallasi. 

On ilo saada tehdä tätä työtä rakkaudella ja oman yrityksen parissa. Jatkan kouluttautumista mielelläni ja palveluni ovat kasvamassa yhä monipuolisemmaksi, jotta ne palvelisivat perheitä mahdollisimman hyvin. 

Rakastan itse tavallista perhe elämää, rauhallisuutta, luontoa ja yhdessäoloa lasten kanssa. Olen määrätietoinen, intohimoinen, herkkä, lempeä ja liikutun kauniista ja elämän pienistä kuin suuristakin asioista. Rakastan taidetta, kukkia, valokuvaamista, matkustelua, herkullista ruokaa, suklaata hierontaa, tunnelmallisia syysiltoja kynttilän valossa, kauniita kesä aamuja & auringonlaskuja. 

Terveys ja hyvinvointi on minulle tärkeää. Harrastan Kilpatanssia Tanssiklubi Star ry:llä. Omasta hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtiminen sekä mielekkäiden asioiden tekeminen, elämästä nauttiminen ovat parasta. Yksi intohimon kohde on myös sisustaminen ja stailaus, visuaalisuus, valokuvaus- josta olen pohtinut jo pitkään tekeväni ammatin. 

Omat raskaudet ja synnytykset ovat olleet kaikki erilaisia, kuten myös imetys. Olen kokenut myös menetyksiä, joten osaan aidosti ymmärtää sen aiheuttaman surun ja huolen uudessa raskaudessa. Mikään raskaus ja sen kulku eteenpäin ei ole itsestäänselvyys. Olen äärettömän onnellinen, että olen saanut terveet lapset. <3

Koulutukset

  • Terveydenhoitaja, Sairaanhoitaja AMK -2015 
  • Doules doulakoulutus suoritettu -syksy 2021 - ammattidoula
  • Koulutettu WHO imetysohjaaja - suoritettu 2015
  • Baby Balance- Imetysohjauksen syventävä koulutus - Suoritettu 04/23
  • Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta koulutus - suoritettu syksy -2021 
  • Vauvahieronna ohjaajakoulutus suoritettu 12/2021 
  • Äitiys- ja lastenneuvolassa työskentely Espoo- v. 2015-2024
  • Aktiivinen synnytys ry kannatusjäsen
  • Suomen Doulat ry jäsen

Päätoiminen työskentelyni Espoon Neuvolassa

Doulan työn lisäksi tarjoan vauvaperheille erilaisia palveluja odotusaikaan, synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan postpartum doulana sekä surudoulana. Toimin pääsääntöisesti marraskuusta 2023 lähtien Espoon Neuvolassa Terveydenhoitajana. Otan Doula asiakkaita sen verran mitä kalenteri antaa periksi. Heinäkuun lopussa 2024 lomailen pari viikkoa. Muuten olen käytettävissä etenkin iltapainotteisesti.