Doula Nora

Heippa!

Tervetuloa tutustumaan minuun paremmin.

Olen Nora,  terveydenhoitaja, doula, vaimo, kahden ihastuttavan pienen lapsen äiti, bloggaaja, yrittäjä. 

Rakkauteni hoitoalalla työskentelyyn alkoi jo yli 15-vuotta sitten työskennellessäni hoitoapulaisena iäkkäiden kanssa. Urapolkuni on kuitenkin vuosien aikana muuttunut, syventynyt ja olen etsinyt itselleni sitä oikeaa polkua, jota pitkin kulkea. 

Seitsemän vuotta sitten itselleni mielekkään työn äitiys- ja lastenneuvolassa. Tähän työhön ihastuin kovasti. Perheiden kansa työskentely tuntui todella luontevalta. 

Toisen lapsen synnyttyä aloin pohtimaan myös mihin suuntaan haluaisin edetä urallani. Mikä on unelmatyöni? Pohdittuani ymmärsin, että haluan syventää osaamistani odottavien perheiden, synnyttävien sekä vauvojen kanssa työskentelyssä. Imetysohjaus ja sen kehittäminen on myös lähellä sydäntäni. Joten päätin opiskella Doulaksi ja perustin oman yrityksen kun esikoinen oli täyttämässä ensimmäisen ikävuoden.

Doulana haluan lempeydellä ja turvallisuudella luoda uuden elämän odottamisesta ja syntymisen hetkestä perheelle mahdollisimman hyvä kokemus. Imetysohjauksella haluan tuoda hyvinvointia ja helpotusta vastasyntyneiden arkeen. 

Perheiden kanssa työskentely on itselleni suuri voimavara. En voisi kuvitella tekeväni työtä, jossa en pääsisi työskentelemään asiakkaiden kanssa, toteuttamaan itseäni sellaisenaan kuin olen.

On ilo saada tehdä tätä työtä rakkaudella ja oman yrityksen parissa. Jatkan kouluttautumista mielelläni ja palveluni ovat kasvamassa yhä monipuolisemmaksi. Intohimoni on lähitulevaisuudessa päästä edistämään ja kehittämään imetysohjausta. Jokainen tuleva vanhempi on oikeutettu riittävään imetysohjaukseen jo odotusaikana. 

Koulutustausta

Olen opiskellut terveydenhoitajaksi vuonna 2015. Hoitoalalla olen työskennellyt jo yli 15- vuoden aikana erilaisissa työtehtävissä. Lähin hoitoalalle äitini jalanjälkiä pitkin ikä-ihmisten kanssa työskennellen. 

Kouluttauduin ammattidoulaksi vuonna 2021 yksityisessä doulakoulutuksessa.  Olen myös imetysohjaaja (WHO). Toteutan parhaillani vielä sertifiointiopintoja, jotta voin palvella asiakkaitani parhaalla mahdollisella tavalla. 

Teen tätä työtä intohimolla, ammattitaidolla & aidolla sydämellä. Olen työskennellyt lukuisten perheiden parissa. Olen palvellut vanhempia imetyksen suhteen, pitänyt perhevalmennuksia, opastanut vastasyntyneen hoidossa, kulkenut yhteistä matkaa läpi odotuksen, tukenut parisuhdetta ja kannatellut silloin kun sitä eniten tarvitsee. 

Pienten matkassa kattavat palvelut vauvaperheiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

Doulan työn lisäksi tarjoan vauvaperheille erilaisia palveluja odotusaikaan, synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan postpartum doulana sekä surudoulana. Liiketilani sijaitsee espoon keskustassa hyvien palveluiden äärellä. Odottaville ja synnyttäneille tarjoan myös vyöhyketerapeuttista raskaushierontaa, vauvahierontaa, synnytykseen valmistautumista erilaisin valmennuksin. Osa palveluista on mahdollista toteuttaa myös kotikäyntinä. Kysy ihmeessä lisää ja laita viestiä...

Millainen minä olen?

Rakastan tavallista perhe elämää, rauhallisuutta, luontoa ja yhdessäoloa lasten ja puolison kanssa. Olen määrätietoinen, intohimoinen, herkkä, lempeä ja liikutun kauniista ja elämän pienistä kuin suuristakin asioista. Rakastan taidetta, kukkia, valokuvaamista, matkustelua, herkullista ruokaa, suklaata hierontaa, tunnelmallisia syysiltoja kynttilän valossa, kauniita kesä aamuja & auringonlaskuja. Taidan olla romantikko. 

Terveys ja hyvinvointi on minulle tärkeää. Henkinen jaksaminen pikkulapsi perheen arjessa ja ruuhkavuodet koettelevat monia perheitä. Koronatilanteen vuoksi etätyöt ja arkielämässä tasapainoilu ei ole aina niin helppoa lasten kanssa. Ymmärrän tämän täysin. Kiire painaa kahden työn välissä, pikkulapsiperheessä. On muistettava pitää huoli myös itsestään.

Omat raskaudet ja synnytykset ovat olleet kaikki erilaisia, kuten myös imetys. Olen kokenut myös keskenmenoja, joten osaan aidosti ymmärtää sen aiheuttaman surun ja huolen uudessa raskaudessa. Mikään raskaus ja sen kulku eteenpäin ei ole itsestäänselvyys. Olen äärettömän onnellinen, että olen saanut terveet lapset. 

Ihanaa jos jaksoit lukea näin pitkälle saakka. 🤍

Koulutukset

  • Terveydenhoitaja AMK -2015 
  • Doules doulakoulutus suoritettu -syksy 2021 - ammattidoula
  • Koulutettu WHO imetysohjaaja - suoritettu 2015
  • Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta koulutus - suoritettu syksy -2021 
  • Vauvahieronna ohjaajakoulutus suoritettu 12/2021 
  • Työkokemusta äitiys- ja lastenneuvolassa työskentelystä- 2015-2022 ajalla
  • Aktiivinen synnytys ry kannatusjäsen
  • Suomen Doulat ry jäsen
  • Uudenmaan doulien jäsen ja varadoula

Seuraathan minua myös instagramissa @pientenmatkassa

Vauvaperheiden palvelut

Doula Nora