Ketä olen?

Olen Nora 33-vuotias ihanan kahden pienen tytön äiti Espoosta. Ammatiltani olen terveydenhoitaja, Doula, bloggaaja sekä pienyrittäjä. Nykyisin työskentelen päivä töissä Neuvolassa. Doulan työ on minulle voimaannuttava sivutyö, josta haluan pitää kiinni.

Miten päädyin Doulaksi? 

Rakkauteni hoitoalalla työskentelyyn alkoi jo yli 15-vuotta sitten työskennellessäni iäkkäiden kanssa. Urapolkuni on kuitenkin vuosien aikana muuttunut, syventynyt. Olen etsinyt itselleni sitä oikeaa polkua, jota pitkin kulkea. 

Seitsemän vuotta sitten itselleni mielekkään työn äitiys- ja lastenneuvolassa. Tähän työhön ihastuin kovasti. Perheiden kanssa työskentely tuntui todella luontevalta ja on aina ollut lähellä sydäntä.

Toisen lapsen synnyttyä aloin pohtimaan myös mihin suuntaan haluaisin edetä urallani.  Pohdittuani ymmärsin, että haluan syventää osaamistani odottavien perheiden, synnyttävien sekä vauvojen kanssa työskentelyssä. Imetysohjaus ja sen kehittäminen on myös lähellä sydäntäni. Joten päätin opiskella Doulaksi ja perustin oman yrityksen kun esikoinen oli täyttämässä ensimmäisen ikävuoden. Ei se kaikista helpoin ajankohta opiskella pienen vauvan äitinä, mutta silti ajankohta tuntui hyvältä. 

Doulana työskentely on ollut alusta lähtien monipuolista ja ihanaa. Olen kohdannut aivan ihania erilaisia perheitä myös eri kulttuureista. Olen selvästi oikealla polulla ja mikä parasta tässä työssä, että kouluttautuminen jatkuu läpi elämän. Kiitos teille kaikille asiakkaille, jotka rohkenitte ottamaan minut mukaan ensimmäisiin synnytykseenne ja toitte minulle varmuutta tähän työhön. 

Kiitos teille kaikille nykyisille ja tulevillekin asiakkaille. 


Millainen olen Doulana?

Doulana haluan lempeydellä ja turvallisuudella luoda uuden elämän odottamisesta ja syntymisen hetkestä perheelle mahdollisimman hyvän kokemuksen. Imetysohjauksella haluan tuoda hyvinvointia ja helpotusta vastasyntyneiden arkeen. Perheiden kanssa työskentely on itselleni suuri voimavara. 

Doulana olen lempeä, helposti lähestyttävä, tarkka ja suunnitelmallinen, luotettava, napakka, läsnä. Annan  laadukasta, pitkän työhistorian ja omien kokemusteni kautta ohjausta ja tukea- kuljen rinnallasi. 

On ilo saada tehdä tätä työtä rakkaudella ja oman yrityksen parissa. Jatkan kouluttautumista mielelläni ja palveluni ovat kasvamassa yhä monipuolisemmaksi, jotta ne palvelisivat perheitä mahdollisimman hyvin. 

Rakastan tavallista perhe elämää, rauhallisuutta, luontoa ja yhdessäoloa lasten kanssa. Olen määrätietoinen, intohimoinen, herkkä, lempeä ja liikutun kauniista ja elämän pienistä kuin suuristakin asioista. Rakastan taidetta, kukkia, valokuvaamista, matkustelua, herkullista ruokaa, suklaata hierontaa, tunnelmallisia syysiltoja kynttilän valossa, kauniita kesä aamuja & auringonlaskuja. 

Terveys ja hyvinvointi on minulle tärkeää. Harrastan Kilpatanssia Tanssiklubi Star ry:llä, joka on tuore harrastus. Omasta hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtiminen sekä mielekkäiden asioiden tekeminen, elämästä nauttiminen ovat parasta. 

Omat raskaudet ja synnytykset ovat olleet kaikki erilaisia, kuten myös imetys. Olen kokenut myös menetyksiä, joten osaan aidosti ymmärtää sen aiheuttaman surun ja huolen uudessa raskaudessa. Mikään raskaus ja sen kulku eteenpäin ei ole itsestäänselvyys. Olen äärettömän onnellinen, että olen saanut terveet lapset. <3

Koulutukset

  • Terveydenhoitaja AMK -2015 
  • Doules doulakoulutus suoritettu -syksy 2021 - ammattidoula
  • Koulutettu WHO imetysohjaaja - suoritettu 2015
  • Baby Balance- Imetysohjauksen syventävä koulutus 04/23
  • Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta koulutus - suoritettu syksy -2021 
  • Vauvahieronna ohjaajakoulutus suoritettu 12/2021 
  • Työkokemusta äitiys- ja lastenneuvolassa työskentelystä- 2015-2022 ajalla
  • Aktiivinen synnytys ry kannatusjäsen
  • Suomen Doulat ry jäsen
  • Uudenmaan doulien jäsen ja varadoula

Päätoiminen työskentelyni Espoon Neuvolassa

Doulan työn lisäksi tarjoan vauvaperheille erilaisia palveluja odotusaikaan, synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen aikaan postpartum doulana sekä surudoulana. Toimin pääsääntöisesti marraskuusta 2023 lähtien Espoon Neuvolassa Terveydenhoitajana. Otan Doula asiakkaita sen verran mitä kalenteri antaa periksi. Heinäkuun lopussa 2024 lomailen pari viikkoa.